Köfteli Semizotu Salatası Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Köfteli Semizotu Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Semizotu Salatası

Salata, her mevsim tüketilebilen ve dünya mutfaklarında oldukça çeşitli tariflerle karşımıza çıkan bir lezzettir. Özellikle yeşilliklerle hazırlanan salatalar, birçok insan için ana yemek olarak tercih edilmektedir. Semizotu, kendine has mayhoş tadı nedeniyle çoğu insan için vazgeçilmez hale gelmiştir. Bu lezzetli bitki ile hazırlanan yemekler arasında yer alan köfteli semizotu salatası, sarımsaklı yoğurdu ve köftesiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakmaktadır. Köfteli semizotu salatası, yöreden yöreye bazı farklılıklar gösterse de genellikle aynı malzemelerle ve benzer usullerle hazırlanmaktadır.

Köfteli Semizotu Salatası Malzemeleri

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı ılık su
  • Tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 demet semizotu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak

Köfteli Semizotu Salatası Nasıl Yapılır?

Bulguru bir kaba boşaltın ve üzerine bir bardak ılık su dökün. Bulgur suyu çekene kadar 15 dakika bekletin. Islanmış bulgurun üzerine yumurtayı kırın ve unu ekleyin. Harcı iyice yoğurun. Elinizi ıslatarak misket büyüklüğünde köfteler yapın. Eğer harcın kıvamı cıvıksa biraz daha un, koyu ise biraz daha ılık su ekleyebilirsiniz. Hazırlanan köfteleri bir tepsiye çok fazla üst üste gelmeyecek şekilde dizin.

Köfteleri haşlamak için bir tencereye yeteri kadar su koyarak kaynatın. Su kaynadığında içine bir çay kaşığı tuz ve köfteleri ekleyin. Ocağı kısık ateşe alarak köfteleri haşlayın. Haşlanan köfteleri süzerek başka bir kaba alın. Köftenin sosu için uygun bir tencereye tereyağını koyarak eritin. Tereyağı eridiğinde salçayı, yeterince tuz, pul biber ve karabiberi ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Dileyen sosa kuru soğan da ekleyebilir. İki yemek kaşığı su ekleyerek bir miktar daha kavurun. Kavurma işlemi tamamlandığında sosun üzerine köfteleri ekleyerek bir iki dakika daha karıştırın ve ocaktan alın. Soğumaya bırakın.

Yoğurdu ve rendelenmiş sarımsağı bir kaseye dökerek yarım çay kaşığı tuz ekleyin ve iyice karıştırın. Servis tabağına yıkanmış ve temizlenmiş semizotunu serin. Semizotunun üzerine yoğurdu ilave ederek iyice harmanlayın ve servis tabağına yayın. Üzerine soğuyan köfteleri ekleyin.

Köfteli semizotu salatanız servise hazırdır. Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Semizotu, içerdiği yüksek miktarda omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlar sayesinde oldukça besleyicidir. Ayrıca, düşük kalorili yapısı ile diyet yapanlar için ideal bir besindir. Yoğurt ise probiyotikler açısından zengin olup, sindirim sağlığını destekler. Bu nedenle, köfteli semizotu salatası hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenektir. Tarife ekstra olarak; köftelerin üzerine limon suyu gezdirerek daha ferah bir tat elde edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Semizotu Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Semizotu Tarifi ve Malzemeleri

Semizotu Nasıl Yapılır?

Semizotu Nasıl Yapılır?

Semizotu Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Semizotu Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Semizotu Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Semizotu Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Semizotu Cacığı Tarifi ve Malzemeleri

Semizotu Cacığı Tarifi ve Malzemeleri