Pirinçli Semizotu Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Pirinçli Semizotu Tarifi ve Malzemeleri

Semizotu, bol klorofil içeren yeşil yaprakları ve omega-3 yağ asitleri ile tüketebileceğiniz en sağlıklı sebzelerin başında gelir. İçerisinde alpha-linolenic asit bulunan semizotu özellikle kalp damar sağlığı için birebirdir. Pirinçli semizotu ise gerektiği gibi pişirildiğinde hem doyurucu hem de sağlıklı bir yemek olma özelliği taşır. Semizotunun bol bol bulunduğu şu günlerde en azından haftada iki gün tüketerek kalp damar sağlığınızı korumaya yardımcı olabilirsiniz. Bir yemek tabağı pirinçli semizotu, başta C vitamini olmak üzere A, B6 vitamini ve folik asit ihtiyacınızın büyük bir bölümünü karşılamaya yetecektir.

Pirinçli Semizotu İçin Gereken Malzemeler

  • 2 demet semizotu
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 150 gram dana kıyma
  • 1 adet yemeklik kuru soğan
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım kahve fincanı sıvı yağ
  • Damak tadınıza göre tuz

Üzerine Dökmek İçin

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Pirinçli Semizotu Nasıl Yapılır?

Semizotları çamurlu kısımlarından arındırılıp güzelce yıkandıktan sonra sirkeli suda bir müddet bekletilmelidir. Böylece zararlı kimyasal atıklar ve yaprakların arasında kalan çamurlar daha etkili bir şekilde temizlenecektir. Yıkama işleminden sonra doğranan semizotları süzgece alınarak süzdürülür.

Tencereye alınan kıyma kısık ateşte güzelce kavrulur ve sıvı yağ da ilave edildikten sonra küp küp doğranmış yemeklik kuru soğan eklenir. Soğanlar pembeleşinceye kadar sotelenir. Salçayı da kıyma ve soğan karışımına ilave ettikten sonra salçanın kokusu çıkana kadar birkaç kez çevrilir. Yıkanmış ve süzülmüş olan semizotları da tencereye alınır. Altı iyice kısık olan ateşte semizotları iyice suyunu salana kadar ağzı kapalı şekilde pişirilir. Sulanan yemeğe yıkanmış pirinçler de ilave edildikten sonra yemek suyunu çekecektir. Bu aşamada sıcak su ilave edebilirsiniz. Damak tadınıza göre tuzunu da ilave ettikten sonra kısık ateşte pirinçler ve semizotu yumuşayana kadar pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Semizotunun sağlık faydaları saymakla bitmez. İçeriğindeki omega-3 yağ asitleri kalp sağlığını desteklerken, yüksek lif içeriği sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Ayrıca, semizotu antioksidanlar açısından zengin olup, bağışıklık sistemini güçlendirir.

Pirinçli semizotu yemeğini, farklı baharatlar ekleyerek de zenginleştirebilirsiniz. Özellikle kırmızı biber ve karabiber, yemeğinize lezzet katacaktır. Ayrıca, bu yemeği zeytinyağı ile de hazırlayarak daha hafif bir alternatif elde edebilirsiniz.

Semizotunun taze saklanması için, buzdolabında hava almayan bir kapta muhafaza edebilirsiniz. Bu şekilde, semizotunun tazeliğini ve besin değerini koruyabilirsiniz.

Yemeklerinizi çeşitlendirmek ve beslenme düzeninize daha fazla yeşillik eklemek için pirinçli semizotu harika bir seçenektir. Sağlıklı ve lezzetli bir öğün olarak sofralarınızda yer alabilir.

Sağlıklı günler dileriz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Semizotu Yemeği Kaç Kalori?dir?

Semizotu Yemeği Kaç Kalori?dir?

Kabaklı Semizotu Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Semizotu Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Semizotu Yoğurtlu Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Semizotu Yoğurtlu Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Hamilelikte Semizotu Yenir mi?

Hamilelikte Semizotu Yenir mi?

Semizotu Yemeği Nasıl Yapılır?

Semizotu Yemeği Nasıl Yapılır?

Güncel

Semizotu Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Semizotu Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Semizotu Faydaları Nelerdir?

Semizotu Faydaları Nelerdir?

Pirinçli Semizotu Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Semizotu Tarifi ve Malzemeleri

Semizotu Nasıl Yapılır?

Semizotu Nasıl Yapılır?