Yoğurtlu Semizotu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Yoğurtlu Semizotu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu semizotu çorbası, Doğanın insanlığı sunduğu eşsiz nimetlerin içinde ekşi ve tuzlu tadıyla semizotu kendini ön plana çıkartır. Semizotunun anavatanının Hindistan ve Orta Asya olduğu bilinmektedir. Özellikle yabani semizotunun içeriğinin daha zengin olması bu yönde arayışları artırmıştır.

Yoğurtlu semizotu çorbası, yabani semizotundan yapılan yemekler arasında önemli yer tutar. Semizotu daha çok su kaynaklarının bulunduğu, kaynak kenarlarında veya aşırı nemli yerlerde kendiliğinden çıkar. Çimlerinin birbirine bağlı oluşu nedeniyle koparılmak istendiğinde birkaç dal birden elinize gelebilir. Ispanak gibi kullanılabilen semizotu ayrıca salata veya cacık gibi yoğurt kullanılabilecek yemeklerde kullanılabilir.

Yoğurtlu semizotu çorbası malzemeleri nelerdir?
  • 2 demet semizotu,
  • 5 kaşık orta sertlikte süzme yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı,
  • 1,5 su bardağı et suyu,
  • 2 bardak su,
  • Yeteri kadar tuz,
  • 1 baş sarımsak,
  • 1 yemek kaşığı böreklik un,
  • İsteğe göre 1 ile 2 yemek kaşığı arasında tereyağı,
  • Çekilmiş karabiber,
Yoğurtlu semizotu çorbasının yapılışı nasıldır?

Yapılacak çorba dört kişiliktir. Öncelikle hafif ateş üzerine koyduğumuz yeterli büyüklükte tencere içine zeytinyağı dökülerek ısıtılır. Üzerine tereyağı eklenir. Yağın tam anlamıyla ısıtılması sağlanarak kokusunun ayrılması beklenir. Yağın üzerine bir tepeleme un eklenir ve yağ ile kavrulur. Unun rengi değiştikten sonra üzerine su, et suyu ve rendelenmiş sarımsak eklenerek mikser ya da çırpıcı ile iyice karıştırılır.

Bu karışımın ateş üstünde kaynaması beklenir, kaynadıktan sonra daha önceden saplarından ayırarak temizlediğimiz ve doğradığımız semizotları kaynayan yemek suyunun içine atılır. Semizotlarının sapları bir süre sonra yumuşamaya başlayacaktır. Sapları yumuşamış ise yemek pişmek üzeredir.

Kase içinde iyice kıvamına getirdiğimiz yoğurdu kaynamakta olan yemeğin içine karıştırarak ekleyelim, yoğurdun kesilmemesi için çorbayı sürekli karıştırmamız gerekir. Bu haliyle 3 - 4 dakika kaynattığımız çorbaya yeteri kadar tuz ve karabiber ekledikten sonra ocağın altını kapatalım ve yoğurtlu semizotu çorbasını denlenmeye bırakalım.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Domatesli Semizotu Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Semizotu Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Semizotu Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Semizotu Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Semizotu Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Semizotu Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Semizotu Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Semizotu Tarifi ve Malzemeleri

Hamilelikte Semizotu Yenir mi?

Hamilelikte Semizotu Yenir mi?

Güncel

Kıymalı Semizotu Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Semizotu Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Semizotu Yemeği

Diyet Semizotu Yemeği

Semizotu Yemeği Kaç Kalori?dir?

Semizotu Yemeği Kaç Kalori?dir?

Semizotu Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Semizotu Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Semizotu Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Semizotu Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Semizotu Cacığı Tarifi ve Malzemeleri

Semizotu Cacığı Tarifi ve Malzemeleri

Semizotu Kaç Kalori?dir?

Semizotu Kaç Kalori?dir?