Nohutlu Semizotu Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Nohutlu Semizotu Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Semizotu Yemeği

Nohut, bol miktarda vitamin ve mineral içermektedir. Kalsiyum ve potasyum bakımından zengin olan nohut, aynı zamanda yüksek lif içeriğiyle kolon kanserini önlemede önemli bir rol oynar. Nohut, cilt bakımı açısından da önemli bir yere sahiptir. Semizotu, düşük kalorili olması nedeniyle rahatlıkla tüketebileceğimiz bir sebzedir. İçinde bulunan omega-3 yağ asitleri nedeniyle birçok sebzenin önüne geçmektedir. Bu vitamin, damar hastalıkları, kalp sağlığı ve bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli rol oynar. Kolesterolü düşürür, beyin gelişimi, odaklanma ve hafıza güçlendirmede yardımcı olur. Bu nedenle, çok çeşitli tüketim yolları olan nohutlu semizotu yemeğini, en az haftada bir yiyerek faydalarından yararlanmak gerekir.

Nohutlu Semizotu Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 adet havuç
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 2 adet domates
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Pul biber, karabiber

Nohutlu Semizotu Yemeği Nasıl Yapılır?

Semizotu, kök kısmına yakın yerlerden dikkatlice temizlenir, saplar kesinlikle atılmamalıdır. Bol suyla birkaç kez yıkandıktan sonra, sularının süzülmesi için bekletilir. Diğer taraftan bir tencereye zeytinyağını koyarak, doğradığımız yemeklik soğanı, rendelenmiş havucu, bulguru ve küçük küçük doğranmış sivri biberi ilave eder, orta sıcak ateşte hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Bir çorba kaşığı domates ve biber salçası karışımı ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Ardından küp-küp doğradığımız domates tencereye eklenir karıştırılır ve bir su bardağı haşlanmış nohut ilave edilir. Daha sonra tuz, karabiber ve pul biber eklenerek, biraz nohutların yemeğin harcındaki lezzeti içine alması için beklenir. Çünkü semizotu oldukça nazik bir sebze olduğu için çabuk pişer, o yüzden en son ilave etmek daha isabetli olacaktır. Tenceremizde nohutlar kıvama gelince, iri parçalar halinde doğradığımız semizotunu ilave eder, karıştırır, tadına ve tuzuna bakar, tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kısık konuma getiririz. Suyunu salacak olan semizotu on dakika içinde pişer. Artık leziz yemeğimiz servise hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Nohutlu semizotu yemeği, düşük kalorili ve besleyici bir yemektir. Omega-3 yağ asitleri ve lif açısından zengin olan bu yemek, diyet ve sağlıklı beslenme planlarında önemli bir yere sahiptir. Ayrıca, nohutun içerdiği protein ve semizotunun içerdiği antioksidanlar sayesinde, bu yemek hem enerji verir hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Haftada en az bir kez tüketilmesi, sağlığınıza olumlu katkılar sağlayacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Semizotu Faydaları Nelerdir?

Semizotu Faydaları Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Semizotu Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Semizotu Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Semizotu Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Semizotu Tarifi ve Malzemeleri

Semizotu Yemeği Kaç Kalori?dir?

Semizotu Yemeği Kaç Kalori?dir?

Semizotu Sapı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Semizotu Sapı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Semizotu Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Semizotu Tarifi ve Malzemeleri