Semizotu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Semizotu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Semizotu çorbası, doyurucu ve besleyici özellikleriyle öne çıkan lezzetli bir çorbadır. İçeriğinde bulunan sebzeler ve semizotu sayesinde oldukça faydalıdır. Özellikle çocuklara sevdirebilir ve sık tüketmeleri sağlanabilir. Semizotu çorbası, akşam yemeklerinde ve hafta sonları özellikle mevsiminde yapılarak besleyici özelliklerinden faydalanmak için tercih edilen yemekler arasında yer alır. Semizotu birçok şekilde tüketilebilir; yoğurtlu, çorba ya da salata olarak kullanılabilir. Şimdi semizotu çorbasının yapımını detaylı olarak paylaşalım. Öncelikle gerekli malzemeleri sıralayalım.

Semizotu Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo semizotu
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • Bir tutam tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Bir yemek kaşığı nane
  • Bir su bardağı un
  • Gerekli miktarda ılık su
  • Bir su bardağı kemik suyu
Semizotu Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle semizotunu iyice ayıklayıp, bol suda yıkayarak temizleyin. Ardından suyunun süzülmesi için bir kenarda bekletin ve ince ince doğrayarak tencereye koyun. Diğer taraftan soğanı küp-küp doğrayarak tencereye ekleyin ve içerisine sıvı yağ koyup ocağın altını yakın. Kavurmaya başlayın. Ara sıra karıştırarak kavurduğunuz semizotu ve soğanın üzerine tuzu ilave edip kavurmaya devam edin. Diğer taraftan patatesi soyup ince ince doğrayarak karışıma ilave edin. Havuçu rendeleyip aynı tencereye ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra kaynamasını bekleyin ve 5 dakika sonra içerisine süt, pul biber, karabiber ve kemik suyunu ilave edin. On beş dakika kadar pişmesini bekleyin.

15 dakika sonra, çorbanın kıvamına göre isteğe bağlı olarak başka bir tencereye unu koyup iyice kavurun. İçerisine bir miktar su ekleyip blenderdan geçirin ve çorbanın kıvamını arttırmak için semizotlu tencereye yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. İstediğiniz koyu kıvama geldiğinde beş dakika kadar daha pişirin ve ardından ocağın altını kapatın. İsteğe bağlı olarak tavuk bulyon veya et bulyon da ilave edilebilir. Bu süreçte önceden kemik suyundan elde edilen ve buzlukta muhafaza edilen kemik suyunun kullanılması daha sağlıklı olacaktır. Diğer taraftan, küçük bir tavada margarin ve naneyi kavurun ve servis yaparken semizotu çorbasının üzerine ilave ederek süsleyin. Çorbamız hazırdır. Sevdiklerinizle birlikte afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Semizotu Salatası Kaç Kalori?

Yoğurtlu Semizotu Salatası Kaç Kalori?

Kıymalı Semizotu Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Semizotu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Semizotu Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Semizotu Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Semizotu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Semizotu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Semizotu Çiçeği Genel Özellikleri

Semizotu Çiçeği Genel Özellikleri

Güncel

Semizotu Sapı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Semizotu Sapı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Semizotu Yemeği Nasıl Yapılır?

Semizotu Yemeği Nasıl Yapılır?